V Abrahámovciach horí rodinný dom, jeho majiteľa previezli do nemocnice

04.07.2012 Kežmarok

Kežmarok 4. júla (TASR) – Hasiči od 2. hodiny v noci bojujú s požiarom rodinného domu v obci Abrahámovce, okres Kežmarok. Podľa dispečera Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku Petra Brutovského tam momentálne prebiehajú dohášacie práce. "Majiteľa domu, ktorý bol intoxikovaný, previezli do popradskej nemocnice, okrem neho nikto neutrpel zranenie, uviedol pre TASR Brutovský.
Oheň podľa neho zasiahol dvojdom, z ktorého úplne zhorela hospodárska časť a na druhej strane domu zhorel krov strechy. "Predbežne bola škoda vyčíslená na viac ako 27.000 eur, požiar je momentálne lokalizovaný, nešíri sa ďalej," dodal Brutovský. Na mieste momentálne zasahujú traja hasiči z Kežmarku. V noci požiar likvidovalo deväť hasičov z Kežmarku a pridali sa k nim aj kolegovia z Popradu. Príčiny a okolnosti jeho vzniku sú v štádiu vyšetrovania.
Okrem tohto požiaru bojujú hasiči aj s ďalším v obci Raslavice, okres Bardejov. Od polnoci tam horí senník, škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 3000 eur. "V tomto prípade nejde o veľký požiar, ale podarilo sa nám uchrániť novo zrekonštruovaný ovčín v blízkosti senníka, kde sa nachádza asi 200 oviec a baranov. Majiteľ odhadol, že sa nám podarilo uchrániť majetok za približne 150.000 eur," uviedol pre TASR veliteľ zásahu Peter Pacher.
Požiar senníka bol nahlásený krátko pred polnocou. Hasenie sena je podľa Pachera veľmi zložité a časovo a fyzicky náročné. "Seno sa musí odtiaľ postupne vynášať a hasia sa malé lokálne ohniská. Predpokladám, že úplne uhasiť sa nám to podarí až popoludní," dodal Pacher. Požiar je podľa neho momentálne lokalizovaný a nemal by sa už šíriť ďalej. Okolnosti a príčiny jeho vzniku sú taktiež v štádiu šetrenia.
 

Vyberte región